Hulp bij inloggen

Vanaf 5 juni 2024 hebben we een nieuw inlogsysteem, waardoor inloggen makkelijker is geworden. Mocht het inloggen toch even niet lukken? We helpen je graag!

Waarom wordt het inlogscherm aangepast?

Alle Nederlandse bibliotheken schakelen geleidelijk over naar één gezamenlijk inlogsysteem. Dit maakt inloggen niet alleen veiliger, maar ook gemakkelijker. Je kunt dan namelijk met jouw account voor álle bibliotheekdiensten inloggen. Of je nou een boek wilt reserveren of bijvoorbeeld bij de online Bibliotheek een e-book wilt lenen.

Zo werkt het nieuwe inloggen

  1. Probeer in te loggen met je gebruikersnaam. Dit is (meestal) je bibliotheekpasnummer, en je wachtwoord zoals gebruikelijk.
  2. Lukt het inloggen met deze inloggegevens niet? Reset je wachtwoord hier door je gebruikersnaam (pasnummer) in te vullen. Je ontvangt een mail met een link om zelf een nieuw wachtwoord te kiezen. 
  3. Geen mail ontvangen? Controleer eerst je spamfolder. Controleer vervolgens of je gebruikersnaam correct is door hier je e-mailadres in te vullen. Je ontvangt dan een mail met daarin je gebruikersnaam.Ook deze mail niet ontvangen? Neem contact op met de klantenservice om je gegevens te controleren.
  4. Heb je je wachtwoord gereset, maar lukt het inloggen nog steeds niet? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze vestigingen.

Gebruikersnaam vergeten?

Je gebruikersnaam is (meestal) het nummer op je bibliotheekpas. Kun je je bibliotheekpas niet zo snel vinden? Geen probleem, je kunt hier je gebruikersnaam opvragen.

Wachtwoord vergeten?

Geen zorgen, dat kan iedereen gebeuren! Je kunt hier een nieuw wachtwoord aanmaken.

Geen email ontvangen?

Wanneer je van ons een e-mail verwacht, maar deze niet ontvangt, neem dan eerst een kijkje bij je spam-berichten. Om mogelijke typefouten uit te sluiten, kun je het wachtwoord of gebruikersnaam eventueel nogmaals opvragen. Als dat ook niet helpt, neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze vestigingen.

Je inloggegevens wijzigen?

Dat kan. Je kunt je inloggegevens makkelijk zelf veranderen bij "Mijn menu".

Inlogproblemen Wise-app

Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen via de Bibliotheek Wise app. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Log voor het reserveren of verlengen van boeken in op de website via "Mijn menu".