Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren


Nieuwe boeken 📚


Dinsdag 6 februari is het Safer Internet Day

De Internationale Dag van het Veilige Internet. Dé dag waarop we stilstaan bij een veilige online omgeving voor kinderen. Lees meer over Safer Internet Day, bekijk handige tips over mediagebruik, speel spelletjes en bekijk onze boekentips over de online wereld.

Naar Mediawijsheid

logo safer internet day

YA hip, hot & happening

Ontdek de allernieuwste aanwisten uit onze Young Adult collectie. 

Ga naar ons YouTube kanaal voor meer video's

YA hip, hot & happening

Ontdek de allernieuwste aanwisten uit onze Young Adult collectie. 

Ga naar ons YouTube kanaal voor meer video's

 • Boekengasten

  Lekker chillen doe je met een boek. In de bibliotheek vind je kasten vol. Er zit altijd wel een verhaal voor jou tussen. De Boekengasten maakten alvast een selectie voor je.

  Bekijk de tips (PDF)

 • De Leesfabriek

  Als je de website van De Leesfabriek bezoekt, tref je de allernieuwste boeken voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar aan. Erg leuk is de mogelijkheid om recensies te schrijven, en dat doen er veel...

  Naar De Leesfabriek >

 • Boekenzoeker

  Hou je van spannende verhalen of juist van boeken met een romantisch thema? Of lees je liever waargebeurde verhalen? We kunnen je een behoorlijk eind op weg helpen.

  Naar Boekenzoeker >

Studeren

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt gebruik maken van wifi.

Over onze studieplekken

Digitaal lezen 📱 🎧

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod aan digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Wij helpen je met het vinden van een onderwerp!

Naar Werkstuk & Spreekbeurt