Kranten en tijdschriften

Alle bibliotheekvestigingen hebben een grote collectie kranten en tijdschriften met altijd de meest recente edities cq nummers. In de bibliotheek vind je comfortabele plekken waar je op je gemak een krant of tijdschrift kunt lezen. Hiervoor hoef je geen lid te zijn. De Bibliotheek heeft ook tijdschriften voor kinderen.

Thuis online kranten lezen via Pressreader

Het is mogelijk om thuis online kranten te lezen via Pressreader. Op de website pressreader.com zijn ruim 4.000 publicaties beschikbaar via de hotspot in de Bibliotheek. Wat moet je daarvoor doen?

  1. Ga naar de website www.pressreader.com (dat kan alleen via een publiekscomputer in de bibliotheek, zodat je bij stap 5 direct contact kunt maken met de Bibliotheek Hotspot)
  2. Klik op ‘Sign in’ rechtsboven in het scherm.
  3. Kies voor ‘New user? Sign up now!’ en maak een account aan (nodig: e-mailadres, wachtwoord, voornaam en achternaam). Dit kan helaas (nog) niet met je sociale media account.
  4. Neem je tablet of smartphone en download de app ‘PressReader’. Log in met je inloggegevens (en blijf ingelogd)
  5. Maak via de wifi contact met de Bibliotheek Hotspot. Open de app (als het goed is, ben je nog ingelogd), er verschijnt nu een groen koffiekopje linksboven in het scherm.
  6. Klik op de menuknop linksboven en kies voor de publicatie die je graag wil lezen.

Je kunt nu de gewenste publicatie downloaden en (thuis) lezen in de app.
Het is mogelijk om 7 dagen lang thuis publicaties te downloaden. Na 7 dagen verdwijnt het groene kopje, je dient dan naar de bibliotheek te gaan en opnieuw connectie te maken met de Bibliotheek hotspot. Zo krijg je steeds 7 dagen toegang tot de publicaties.

Lukt het niet een account aan te maken, bekijk dan de lijst met veelgestelde vragen. Of kom naar de Bibliotheek, de medewerkers helpen je graag verder.

Tijdschriften lenen

In alle bibliotheekvestigingen kun je tijdschriften lenen tegen dezelfde leenvoorwaarden die voor boeken gelden. Je kunt echter geen tijdschriften reserveren. De meest actuele exemplaren zijn niet uitleenbaar en daarom altijd te lezen in de bibliotheek. In de bibliotheek hebben we de volgende tijdschriften in collectie:

Tijdschriften in de Online Bibliotheek

Lees nu ook tijdschriften op je telefoon of tablet met de app van de Online Bibliotheek. De app is gratis voor bibliotheekleden en je vindt er onder andere AutoWeek, Viva, Eigen Huis & Interieur, Vrij Nederland, Happinez, Story, Yoga Magazine en nog meer gezellige en informatieve tijdschriften. Leuk toch? Download de app in de appstore. Natuurlijk kun je in alle vestigingen ook tijdschriften blijven lezen en lenen.
 

Deze tijdschriften vind je in de Online Bibliotheek:
A World of Culture, Ariadne at Home, Auto Classics, AutoWeek, BoBo, Eigen Huis & Interieur, Flair, Flow, Happinez, Libelle Special, Margriet, Margriet Extra, National Geographic Junior, Nouveau, Okki, Ouders van Nu, Psychologie Magazine, Steden!, Stijlvol Wonen, Story, Tina, Viva, Vrij Nederland, Wereld van Fietsen en Wandelen, Wild van Freek, Yoga Magazine, Zo Zit Dat, Zwanger (door Ouders van Nu).

Naar de Online Bibliotheek